Welkom!

Welkom op de blogspot van de Puzzel van de Brugse Poort, een samenwerking tussen organisaties, diensten en bewoners van de Brugse Poort. Op deze blog vind je alle laatste nieuwtjes over de Puzzel, foto's, het Charter voor de Brugse Poort en zo veel meer. Op de hoogte blijven is eenvoudig: geef hieronder je emailadres in en je ontvangt meteen een bericht als er een nieuwe post is. Voor meer info over de Puzzel één adres: puzzelbrugsepoort@gmail.com.

maandag 21 mei 2012

Actie tegen leegstand!


 http://jongvldniel.spinternet.be/act/2008/krot.jpg
Beste Brugse Poorters,
“De Brugse Poort biedt betaalbare en kwalitatieve huisvesting.
Jullie herkennen misschien één van de tien intenties uit ons Charter.
In het kader van deze intentie kwam er een open vergadering huisvesting Brugse Poort. Daaruit ontsproot de werkgroep huisvesting van de Precaire Puzzel die een aantal keer samen kwam. Daarin werd de woonsituatie van de mensen in de buurt onderzocht en besproken. De werkgroep telde ook zelf hoeveel huizen er leegstaan in de wijk. De cijfers die daaruit voortkwamen zijn een pak hoger dan deze in de officiële lijst leegstand die de stad hanteert.
Daarom organiseert de werkgroep huisvesting een zichtbare actie rond leegstand, meer bepaald langdurige leegstand van sociale woningen in onze buurt. We focussen ons op een plek waar meer dan 60 sociale woningen al bijna tien jaar leegstaan. Een doorn in het oog als je weet dat er meer dan 7000 huishoudens op de wachtlijst staan en de gemiddelde wachttijd 27 maanden bedraagt.
Kom daarom op woensdag 23 mei om 8.45u naar het Fonteineplein en protesteer mee!
De werkgroep huisvesting van de Precaire Puzzel
PS: wie wil meewerken aan de voorbereiding van de actie, kan vanavond om 20.00u terecht in het Kokerpark. Daar krijg je meer info.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten