Welkom!

Welkom op de blogspot van de Puzzel van de Brugse Poort, een samenwerking tussen organisaties, diensten en bewoners van de Brugse Poort. Op deze blog vind je alle laatste nieuwtjes over de Puzzel, foto's, het Charter voor de Brugse Poort en zo veel meer. Op de hoogte blijven is eenvoudig: geef hieronder je emailadres in en je ontvangt meteen een bericht als er een nieuwe post is. Voor meer info over de Puzzel één adres: puzzelbrugsepoort@gmail.com.

woensdag 7 december 2011

Laat het hangen

De Precaire Puzzel stond in 2011 niet stil! Het Charter voor de wijk, waarin 10 voornemens staan, werd ondertekend door meer dan 60 organisaties.  Maar het was uiteraard ook belangrijk dat alle bewoners uit de wijk de kans kregen hun zeg te doen over het Charter. Daarom schuimden wijkwerkers in het voorjaar de straten uit de wijk af en belden aan. Mensen die minder goed Nederlands spraken kregen een vertaalde versie in de hand. In november trokken we ook naar de blokken van de Leiekaai.  We kregen al heel wat positieve reacties of verdere vragen, opmerkingen en bedenkingen van bewoners. Vanaf nu willen we samen met alle enthousiastelingen een aantal acties uitwerken (zie hierboven). 
Overal waar we aanbelden, vroegen we ook om het Charter zichtbaar aan het raam te hangen. Vijfduizend exemplaren werden verspreid. Dat we samen, met de buurt, dit Charter willen verwezenlijken, is zichtbaar aan de vele puzzeltjes die aan de ramen hangen. Onder het motto ‘Laat het hangen’ willen we vragen het logo zichtbaar te houden. Eeuwige dank!

(foto (c) Paul Bert)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten